söndag 7 februari 2010

Är ni duktiga på bearnaisesås....

....så varsågoda här kommer ett recept på med lågt GI.. Receptet kommer från GI Gourmet av Ola Lauritzson Jag misslyckades!

4 portioner:
200 g smör
1/2 liten gul lök
5 vitpepparkorn
1 persiljestjälk
2 msk vinäger
2 msk vatten
3 äggulor
1 tsk torkad dragon
salt

Smält smöret och ställ åt sidan. Finhacka löken, lägg i kastrull tillsammans med vitpepparn, persiljan, vinägern och vattnet. Koka ihop tills hälften är kvar. Sila lagen och häll tillbaka i kastrullen. Ställ den i sjudande vattenbad, tillsätt äggulorna och vispa tills såsen är krämig - den får aldrig koka. Ta av från värmen och vispa ner det skirade smöret, men börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen binder. Smaksätt med salt och dragon. Om du vill göra en lättare bearnaiseså kan du byta ut smöret mot 1 dl kesella.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar