söndag 20 september 2009

GI-chokladkaka

Här kommer äntligen receptet, hämtat från Arla:

GI-chokladkaka - 12 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
1/2 dl fruktsocker
1 krm salt
ev 1/2 dl pinjenötter
Till servering:
2 dl vispgrädde
ev 2 msk hackad citronmeliss
ev rivet skal av 1/2 lime

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
3. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
4. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
5. Häll smeten i en smord och bröad form. Om du använder nötterna, rosta pinjenötterna i torr, varm stekpanna och strö över kakan.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.
7. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med ev citronmeliss och rivet limeskal.

Ät och njut!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Det här kommer att bli väl använt recept i mitt hem.

    Tusen tack,

    Katarina

    SvaraRadera