Här kommer äntligen receptet, hämtat från Arla:
GI-chokladkaka - 12 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
1/2 dl fruktsocker
1 krm salt
ev 1/2 dl pinjenötter
Till servering:
2 dl vispgrädde
ev 2 msk hackad citronmeliss
ev rivet skal av 1/2 lime
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
3. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
4. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
5. Häll smeten i en smord och bröad form. Om du använder nötterna, rosta pinjenötterna i torr, varm stekpanna och strö över kakan.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.
7. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med ev citronmeliss och rivet limeskal.
Ät och njut!
Hej!
SvaraRaderaDet här kommer att bli väl använt recept i mitt hem.
Tusen tack,
Katarina