Det här åt vi i fredags kväll.Ädelostbiffar som åkte in i ugnen, väldigt smidigt och inget balt....!
Hämtat ur Ola Lauritzsons och Ulrika Davidsson bok "GI dag för dag".
4 portioner:
500 g nötfärs
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
salt och peppar
persilja (om man vill, glömde det)
200 g ädelost
1 knippa romansallad
olivolja
rödvinsvinäger
2 päron
100 g valnötter (hade inte jag med, men det är gott i)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, ägg, grädde, kryddor och persiljan. Forma köttfärsen till biffar. Gör hål och stick i ädelost i varje biff. Spara hälften av osten till salladen. Fyll igen hålet och lägg biffarna i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Dela romansalladen i bitar och lägg i en skål. Tillsätt olivoljan, vinägern kryddorna och blanda. Skiva päronen och lägg i salladen med valnötterna. Garnera salladen med smulad ädelost.
Riktigt gott!! Smaklig måltid!
Ååååååå vad hungrig jag blev nurååååå :)
SvaraRadera