onsdag 18 februari 2009

GI-chokladkaka

Här är ännu ett GI-recept som jag hittade på Arla.

12 bitar:

100 g smör
300 g mörk choklad (70% kakaohalt)
4 ägg
1/2 dl fruktsocker
1 krm salt
1/2 dl pinjenötter

Till servering:
2 dl vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av 1/2 lime

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde.

Det låter väl smarrigt?! Bra fredagsfikatips!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag har skickat en kommentar till dig och maken gemensamt på hans blogg.

    Visst är det härligt med böcker som ger så mycket!

    Kram och tack för all glädje du ger,

    Katarina

    SvaraRadera